Meditation

Tänk alla tankar som du tänker varje dag, alla intryck som du tar in via dina sinnen. Alla dessa tankar och intryck måste hjärnan processa. Och precis som datorns hårddisk kraschar när den blir överbelastad kan hjärnan inte hantera hur mycket information som helst, vilket gör att vi människor också kraschar. Vi känner oss trötta och låga på energi och på lång sikt kan det leda till utmattning, oro, ångest, sömnbesvär - allt detta kan orsakas av att hjärnan inte får vila.


När vi mediterar försöker vi träna och lära upp vårt sinne att fokusera på en sak i taget. Det kan vara vårt andetag, ett föremål som till exempel ett ljus eller hur fötterna nuddar marken när du promenerar. När vi gör det kan vi släppa taget om tankar och intryck som inte är relevanta eller viktiga för vår överlevnad just nu. När tankarna får stillas och tystas blir vi mer närvarande i oss själva, och kan lyssna till vår inre röst, vår inre sanning.


Hjärnforskningen har gått framåt med stormsteg och har kunnat bevisa att meditation kan hjälpa dig att minska symptom av både fysiska och psykiska besvär som till exempel stress, högt blodtryck och ångest. Forskningen har även visat att endast en liten stunds meditation också kan ge positiva effekter.

Foto Pia Boman

Bokar gör du här!


Pris enligt överenskommelse vid grupp, för enskild: 300 kr.

Du kan komma på en enskild meditation hos mig eller boka in mig tillsammans med dina vänner, max 7 st. 

Jag lägger ut på instagram när jag har öppna meditationskvällar. Det är oftast i samband med ny- eller fullmåne.


Trumman, vindspelen och klangskålarna, har alla olika funktioner i meditationerna. Beroende på vilken meditation jag har så använder jag olika instrument. 

Allt går ut på att stilla hela kroppen, att få en härlig återhämtning.


Som avslutning får du med dig ett ord på vägen från de av ande.